Lézerszínterezett vázak

Lézerszínterezett vázak

Manapság a digitális technológia belép a fogászati ​​iparba és a gyártási folyamatok automatizálásra kerülnek. A lézer szinterezés határozottan befolyásolta ezt a változást, és ez így mára már kialakult művelet a fogászati ​​piacon. Győri fogászatunk ennek megfelelően a legkiválóbb technikákkal dolgozik.

A fogsorokat hagyományosan fémekből gyártják öntési technológiával. A restaurációt a modellen a fogtechnikus hozza létre, és készíti el kézzel.

Az új technikának köszönhetően a gipszmodelleket digitálisan bescannelik. Így a digitális háromdimenziós adatoknak köszönhetően pontosságveszteség nélkül készíthetjük el a koronákat és hidakat fém lézeres szinterezéssel.

Az egyedi sorozatgyártás ezen formája lehetővé teszi a fogorvosi laboratóriumok és fogászati szolgáltatók, így győri fogászatunk számára is, hogy elérjék egyrészt az egyenletesen magas minőségű végterméket, másrészt a költséghatékonyságot és az időmegtakarítást.

A korszerű gépekkel akár Így 24 órán belül kb. 450 egység (3 perc/egység) elérhető legyen az korona vagy híd, a sebesség ellenére nincs pontatlanság a hagyományos öntési technikával szemben. Összehasonlításképpen, a hagyományos öntési gyártás során alkalmazott fogtechnikus csak napi körülbelül 20 munkát képes előállítani. A technika úgy vonult be a fogászatba, hogy műanyag szinterezésre is képesek a gépek, tehát kezdetben fogászati műanyagokat majd később fémeket/vázakat színtereztek.

A modell kopásállóságának köszönhetően a pontosság a gyakori behelyezés a fogsor eltávolítása után is garantált. A lézeres szinterezési folyamat lehetővé teszi a fogászati ​​restaurátumainak előállítását egyéni címkével, annak érdekében, hogy azt a pácienshez rendelhessék. Győri fogászatunkon a legújabb és legjobb megoldásokat preferáljuk, mert  győri fogorvosaink folyamatosan lépést tartanak a fejlődéssel.

A rendszer kapacitását egy példán szemléltetve: A 75 mm x 25 mm x 25 mm méretű modelleknél tíz órán belül 48 rétegben egymás tetején 48 egyedi fogászati munka állítható elő. Egy másik előny: A fogtechnikai munkák nem kapcsolódnak egymáshoz olyan tartóelemekkel, amelyeket később laboratóriumi úton kell eltávolítani, hanem csak a nem megszilárdult porral rögzülnek. Ez a laza por újrahasznosítható a következő építési folyamatban, megtakarítva az erőforrásokat. Gazdaságossága és rugalmassága ideális megoldást jelent a fogorvosi laboratórium munkafolyamatába történő integráláshoz.

A polimer és a közvetlen fém lézeres szinterezés előnyei - győri fogorvosunk megmondja- :

A lézeres szinterezés során gyakorlatilag egy speciális fémpor szilárdul meg rétegenként. Az orvosi vagy ipari termékek, eszközök vagy fogyasztási cikkek előállításához a termék háromdimenziós adatai digitálisan hozzáférhetők. A gyártás során a 3D CAD modell rétegekre oszlik. Az EOS lézersugaras technológiája ezt követően a kívánt geometriai réteget rétegenként megszilárdítja, tehát a koncentrált lézersugár megszilárdítja a műanyagból, fémből vagy öntödei homokból készült por alakú anyagokat.

Az idő hatékony gyártási eljárásnak köszönhetően a gyártási folyamat átlagosan egy munkanapra rövidítik.

Érdekli ez a technológia? Szereti a mérnöki pontosságot? Keressen minket bizalommal! - Fogászat Győr