Precíziós csúsztatók

Precíziós csúsztatók

Mik azok a precíziós csúsztatók és mit kell tudni róla? Győri fogorvosunk válaszol:

A precíziós csúsztatós kivehető kombinált fogpótlások, a hagyományos kapcsos részleges kivehető pótlásokkal szemben a meglévő fogakon lévő beragasztott hidakhoz vagy koronákhoz speciálisan egy csúsztatóval rögzülnek bármiféle kapocs nélkül.

A protézis beillesztése és eltávolítása egyszerű, ezért a viselője saját magának kényelmesen el tudja távolítani. Ez a féle pótlás kifejezetten alkalmas azokban az esetekben, mikor a páciens a hátsó fogait elveszítette nem szeretne implantátumokat, és a meglévő elülső fogak stabilak. Ezekre az elülső fogakra egy rögzített fix híd készül és ehhez kapcsolódik oldhatóan a kivehető rész.

A precíziós fogsorok ellenben a kapcsos protézisekkel nem lötyögnek, nem lazulnak meg harapás során a helyükön maradnak. Mivel a rögzítő technológia - az úgynevezett rejtett kapcsolódást - biztosít, nagyon esztétikusak, kívülről nem láthatóak az elhorgonyzás elemei, a protézis önmagában nem ismerhető fel.

Szinte minden hagyományos protézis helyettesíthető,a fenti technológia szerint is.

Hogyan működik a pontosan a csúsztatós protézis? Győri fogorvosunk válaszol:

Az úgynevezett csúsztatós precíziós rendszer, két elemből áll. Egyikük a meglévő fogakon lévő koronákon rögzül ez az úgynevezett pátrix rész, másik a kivehető részben található mátrix. A mátrix részt egy cserélhető műanyag betét tölti ki, így ha elkopik a készülék ezen része, nem szükséges teljesen újat készíteni, elég ha csak a betéteket cseréljük.

Teljes foghiányok esetén, ha a páciens nem szeretne sok implantátumot vagy egy kivehető de mégis stabil megoldást szeretne, esetleg sok lágyrész is hiányzik és nem akarunk hosszú fogakat, vagy nincs elegendő saját csontanyag. Ideális megoldás lehet ha csak négy darab implantátum kerül behelyezésre, és azokat egy úgynevezett stég köti össze. Ehhez a stéghez a fent említett technika szerint kivehető pótlás rögzíthető, így egy stabil kivehető pótlást kapunk eredményül.

Amennyiben egy kivehető, ugyanakkor stabil pótlásra van szüksége és precíz munkát szeretne, keresse fel győri fogászatunkat és kérjen időpontot szakorvosunkhoz. Fogászat - Győr