Fogászati koronák, hidak

Fogászati koronák, hidak

A fogászati ​​koronák rögzített fogpótlások amiket a fogorvos a fog külső felszínéhez ragasztó cementtel rögzít.

A koronáknak köszönhetően visszaállítható a fogak eredeti alakja, a rágóerő,és a funkció, amik elengedhetetlenek az esztétikus megjelenéshez .

Olyan esetekben kerül sor koronákra amikor nagy foganyag veszteséggel állunk szemben. Mivel a fogorvosi koronák a fog teljes felszínét lefedik, az eredmény egy teljesen új esztétikus forma. A koronák porcelánból, cirkóniából (nagyon kemény kerámiából), fémből (aranyból vagy más fémötvözetből) vagy mindkettő kombinációjából készülhetnek.

 

 

 

 

 

A Fogorvosa a következő esetekben javasolhatja a koronákat:

Nagy kiterjedésű tömések esetén
Gyökérkezelt fogak védelme a töréstől
Törött fogak helyreálítása
Foghiány esetén ha hídtagot szeretnénk hozzá kapcsolni
Implantátumokra végleges fogpótlást szeretnénk
Elszíneződött, rosszul kialakított fogak esetén

 

Hogyan működik a kezelés?

A fogorvos a fogat körülvevő területet helyi érzéstelenítéssel érzésteleníti. A fogat a fogorvos a szakmai szabályoknak megfelelően előkészíti (preparálja), lenyomatvétel történik, és ideiglenes korona készül . Készre vitelt követően az orvos a koronát véglegesen a foghoz ragasztja.A fogorvos által ajánlott korona típusa,színe, árnyalata az érintett fogtól és a saját személyes igényektől függ.

 

Fogászati ​​hidak

A hiányzó fogak által hagyott réseket, a szomszédos fennmaradó fogakat megpróbálják elfoglalni, ezáltal azok elvándorolnak, elfordulnak, nem esztétikus állapotokat eredményeznek,és nehezen tisztítható felszíneket amelyeknek köszönhetően megnő fogszuvasodás kockázata. A hiányzó fogak megváltoztathatják a harapást, állkapocs ízületi rendellenességet okozhatnak, akadályozzák a  beszédet, és a fogány megbetegedését okozhatják. A Fogászati ​​hidak vagy fogászati ​​implantátumok a legjobb megoldást kínálják a hiányzó fogak pótlására, ezáltal a mosoly helyreáll, a foghiányok kitöltődnek.

 

Hogyan működik a kezelés?

A hídtagok kitöltik a helyet, ahol a fogak hiányoznak. A hidakat a természetes fogakhoz vagy az állcsontba ültetett ​​implantátumokhoz erősítik. A porcelán vagy kerámia hidak a természetes fogak színével megegyeznek.  A hidak csökkenthetik az ínybetegségek kockázatát, javíthatják a harapás problémáit és javíthatják beszédet.

A fogorvos segíthet eldönteni a legmegfelelőbb kezelést a hiányzó fogak pótlására, az esztétikai szempontokat figyelembe véve. Ha többet szeretne megtudni a koronákról és hidakról foglaljon időpontot, vagy vegye fel a kapcsolatot a fogászatunkkal.