Kivehető fogpótlások

Kivehető fogpótlások

A kivehető fogpótlások speciálisan elkészített egyedi készülékek, amelyek a száj nyálkahártyáján keresztül közvetítik a rágóerőt az állcsontra.

Ezek a pótlások a megfelelő technikával könnyen eltávolíthatóak és általában akril, élethű műgyanta fogakból készülnek. A fogsorok segítenek a beszéd, a rágási képesség, és az arckontúrok  eredeti esztétikai helyreállításában. Kitöltik a szájüreget, ezáltal az ajkaknak is tartást biztosítanak.

Keresse fel győri fogászatunkat és tapasztalt győri fogorvosunk egy konzultáció keretében, az Ön elvárásainak megfelelően elkészíti a legmegfelelőbb kezelési tervet. Győri fogászatunkban minden páciensünk egyedi kezelési tervet, szakmai odafigyelést és fogtechnikai munkát kap, mert nekünk az Ön igényei számítanak!

 

A fogorvos a következő lehetőségek közül választhat:

A teljes fogsor (protézis) helyettesíti a felső vagy alsó természetes fogakat.

Részleges fogsorok, amelyek a meglévő fogazathoz vannak elhorgonyozva, finommechanikai elemekkel.

Fontos továbbá a fogpótlás viselése, és tisztán tartása. Győri fogászatunkban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy betegeink a  fogápolásra és szájhigiéniára  vonatkozó megfelelő tájékoztatást megkapják.

A kivehető fogsorral élők ezrei tanúsíthatják, hogy rövid idő után Ön is magabiztosan és boldogan fogja viselni az új fogsorát.

 

 

 

Természetesen mint minden új dolgot ezt is meg kell szokni, és ez eltart néhány napig. Az ínynek, a szájnak, a nyelvnek és az arcnak is hozzá kell szoknia, alkalmazkodni kell a kialakult új helyzethez. Néhány praktika, ami segíthet könnyen hozzászokni új fogsorához:

  • eleinte kerülje a forró ételeket és italokat nehogy megégesse a száját
  • kezdetben puha ételeket fogyasszon, vágja kis darabokra és rágjon a szája mindkét oldalán
  • gyakorolja az „f” és az „s” hangokat, a felső fogsor miatt ezeket egy ideig nehezen ejti majd
  • olvasson hangosan.

A nyelve nagyon hamar hozzászokik az új helyzethez és a beszédén kialakult változás hamar elmúlik.

Néhány hét multán már magabiztosan és kényelmesen fogja viselni a kivehető fogsorát, és visszatérhet a normál étrendjéhez. A beszéde természetes lesz. Az alsó vagy felső fogsor egyre inkább az életének természetes részévé válik.

 

A fogpótlások tisztítása

A természetes fogakhoz hasonlóan, a tiszta és a reggeli és az esti fogmosás ugyanolyan fontos, mint a fogszuvasodás és az ínybetegségek megelőzése. A fogpótlás-tisztító tabletták a foltok vagy baktériumok eltávolítására is használhatók.