Implantátum

Implantátum

Az implantátumra vonatkozó kérdések naponta jelentkeznek a gyakorlatomban. Itt szeretnénk közelebbről megvizsgálni azokat az eseteket, amikor az implantátumnak van értelme és hogy kiknek alkalmasak.

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy az implantátumok ma olyan biztonságosak és sikeresek, mint szinte semmilyen más kezelés az orvostudományban. A hosszú távú tanulmányok 90 és 98 százalékos sikerességet mutatnak - évente több százezer implantátumot használnak Németországban. Tehát nincs ok arra, hogy aggódjunk a az implantátumokra épített fogpótlásokon. Győri fogászatunkban csak minőségi implantátumok kerülnek  beültetésre, implantálásban nagy szakértelemmel rendelkező fogorvosunktól. Fogorvos Győr - keresse rendelőnket!

Az implantátumok mindig hasznosak bizonyulnak, ha a páciens egy vagy több fogát elveszítette és rés keletkezett. Mivel nagyon különbözőek a foghiányok osztályokba sorolandóak. Ha például egyetlen fog hiányzik csak általában két megoldás létezik a rés bezárására: híd vagy implantátum. Az implantátum általában azért előnyös, mert zárja a foghiányt anélkül, hogy hozzányúlnánk a szomszédos fogakhoz, így az implantátum csak azt a fogat fogja pótolni ami tényleg hiányzik. Ezenkívül megtartja a csontot, és így megvédi az anyag további károsodását. Kérdései vannak? Esetleg fél a beültetéstől? Győri fogászatunkban, ahol a beteg az első, szakembereink minden kétségét eloszlatják.

Nagyobb rés esetén, azaz ha több fog hiányzik, az implantátumok az eltávolítható fogsor alternatívájaként szolgálnak,és lehetővé tesznek egy rögzített fogpótlást. Gyakran állunk szemben olyan helyzettel amikor hátsó fogak hiányoznak, és híddal nem megoldható az eset, mert nincs hátsó pillér. Ebben az esetben megrövidül a fogsor a frontfogak jobban kopnak a harapás megsüllyed. Ilyenkor ha a páciensek nem szeretnének kivehető fogpótlást, győri fogorvosunk implantátumokkal tökéletesen megoldja a foghiányt, így a hátsó támasztózóna is megtartottá válik.

Az úgynevezett "fogatlan állcsontban" például, ha az alsó állkapocs minden foga hiányzik, az implantátumok sokéves bizonyított és biztonságos megoldást nyújtanak. Az alternatív - a hagyományos (eltávolítható) teljes fogsor - általában nem kielégítő a páciensek számára, mert észrevehetően korlátozza az életminőséget. Ez főként azért van, mert a szájüreg nyálkahártyája nem képes a protézist helyben tartani. A protézis törheti az állcsont gerincet, és idővel a csont sorvad aminek köszönhetően romlik a protézis stabilitása, új protézisre lesz szükség. Az implantátumokkal elkerülheti ezt az ördögi kört, és még egy fogatlan alsó állkapocs is olyan stabilitást biztosít ezekkel a műgyökerekkel mint az olyan állkapocs ahol a stabilitást a saját (igazi) fogak biztosítják. Győri fogorvosunk egy konzultáció keretében tájékoztatást ad Önnek az implantációról, illetve a szóba jöhető egyéb opciókról.

Keressen minket bizalommal, mert nálunk a beteg az első! Fogászat - Győr