FOGKŐLESZEDÉS GYŐR

Egészségesebb és szebb mosoly

Egy fiatal lány mutat a tökéletesen fehér fogsorára a fogkőleszedés után.

Mi fogkő?

A fogkő tulajdonképpen egy meszesedés a fog felszínén, amely a nyál és az ételmaradékok, plakkok közötti kémiai reakció hatására alakul ki.

A fogkő a fogsor bármely részén megjelenhet, azonban leggyakrabban az alsó metszőfogak belső oldalán és a felső őrlőfogakon rakódik le, mert ezeken a területen a legintenzívebb a nyáltermelés.

A fogfelszín mellett a fogíny alatt is kialakulhatnak fogkövek, ilyenkor barnás és fekete színekben jelennek meg.

Milyen tényezők befolyásolják a fogkő kialakulását?

Örökletes tényezők
Nem megfelelő fogápolás
Étrendi szokások
Életmódbeli tényezők

Kérjen időpontot vagy keressen minket bizalommal felmerülő kérdéseivel!

TELEFONÁLOK

Homokfúvásos fogkőleszedés bemutatása.

Miért fontos a fogkő eltávolítása

A fogkő elősegíti a rossz baktériumok elszaporodását, amelyek kedvezőtlen folyamatokat indíthatnak el a szájüregben.

Enyhébb esetekben a fogkő esztétikai probléma, de nagyban felelős a kellemetlen lehelet kialakulásáért is.

Súlyosabb esetekben fogszuvasodást, fogínygyulladást, valamint ínysorvadást is okozhat, a kialakult gyulladás pedig érinthet más szerveket is.

A gyulladásmentes állapot az egész szervezet számára fontos, ezért a kóros baktériumok számát minimalizálni szükséges.

A fogkő-eltávolítás menete

Fogkő-eltávolítással és megfelelő szájhigiénia fenntartásával nagyon sok egészségügyi probléma elkerülhető. Nézzük meg, hogyan történik az ultrahangos fogkőleszedés.

1

Állapotfelmérés és konzultáció

Első alkalommal állapotfelmérés történik. A fogorvosi vizsgálat során a diagnosztikai eszközök segítségével feltárjuk a probléma okát, majd ezt követően javaslatot adunk a szükséges kezelésekre. A fogkőleszedést rendszerint a konzultációt követően végezzük el.

2

Helyi érzéstelenítés

Abban az esetben, ha a páciens fogai érzékenyek, kérésére helyi érzéstelenítőt alkalmazunk. Így teljesen fájdalommentessé tehető a kezelés. A legtöbb esetben azonban nincs szükség helyi érzéstelenítő használatára.

3

Ultrahangos fogkőleszedés

Az ultrahangos fogkőleszedés a fogkő mennyiségétől függően általában fél, egy órát vesz igénybe. A fogak közötti résekben, illetve az íny alatt előforduló fogköveknél a kezelést kézi depurálással egészítjük ki.

4

Fogak polírozása

A fogkőleszedés végeztével a fogak felszíne általában még érdes marad, ezért a polírozás elengedhetetlen. A kezelés polírozó pasztával és finom sörtéjű polírozó géppel történik, amely természetes fényt ad a fogaknak.

5

Tanácsadás

A pácienseinket otthoni fogápolási tanácsokkal is ellátjuk, hogy a megfelelő szájhigiéniát hosszú távon is fent tudják tartani.

+1

Védje meg fogait időben!

A fogak egészségének érdekében fontos rendszeresen, legalább fél-, egy évente professzionális fogkőleszedésen részt venni. A fogkő ugyanis kedvez a különböző gyulladásos folyamatok kialakulásának a szervezetben.

IDŐPONTFOGLALÁS

Vélemények pácienseimtől

A rendelő

Rendelőmben a legmodernebb gépekkel és eszközökkel dolgozunk, amelyek hozzájárulnak a fogászati kezelések sikeréhez.

Kiváló diagnosztikai eszközök és a legpontosabb képalkotásra alkalmas CBCT készülék segíti a munkánkat.

Az eszközök mellett természetesen a pácienseink kényelmére is ügyelünk, és igyekszünk minél komfortosabbá tenni számukra a rendelőben töltött kezelési időt. A barátságos és kellemes légkör garantált.

Gyenes Dent Rendelő

A fogkőleszedéssel kapcsolatban felmerülő kérdések

A fogkövek megjelenésének első tünetei az elszíneződött fogak valamint a kellemetlen szájszag. A fogkövek súlyosabb esetekben fogínygyulladáshoz vezethetnek. A megelőzéshez fontos lépés a professzionális szájhigiéniai kezeléseken való rendszeres időközönkénti részvétel.
A fogkőleszedés kellemetlen érzéssel járhat, de alapvetően fájdalommentes kezelés. Túlságosan érzékeny fogak esetében helyi érzéstelenítésben végezzük a kezelést.
Sajnos a házi praktikák nem minden esetben érik el a kívánt eredményt. A saját kezűleg, nem megfelelően végzett fogkő-eltávolítás során sérülések alakulhat ki a fog felszínén, emiatt inkább a professzionális, dentálhigiénikus által végzett rendelői fogkő-eltávolítást javasoljuk.
Természetesen igen. Amennyiben enyhe érzéstelenítésben történt a kezelés, úgy fontos megvárni az érzéstelenítő hatásának az elmúlását. Ezt követően nyugodtan lehet étkezni és inni is.
Igen, néhány árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogak. Természetesen az eredményt a fogkövesedés mértéke is befolyásolja. Erősen fogköves fogak esetében a kezelés akár több színárnyalatnyi javulást is eredményezhet.

Dr. Gyenes István

Implantációs protetikus, esztétikai fogszakorvos

Kérjen időpontot vagy keressen minket bizalommal felmerülő kérdéseivel!

GyenesDent telefonszám +36 70 940 6866

Copyright GyenesDent © All Right Reserved. Copy by Adsvalley, Design by H