Életre szóló megoldás titánium fogimplantátummal

Hogy semmi se hiányozzon a tökéletes mosolyhoz

Idősebb nő fogimplantátummal készült fogpótlással mosolyog.

Miért jó az implantátum?

A fogászati implantátumokkal a hiányzó fogakat tudjuk helyettesíteni. Ez a napjainkban elérhető legmodernebb fogpótlási módszer. A hiányzó fogak implantátumos pótlásával az eredeti fogakhoz tökéletesen hasonló eredmény érhető el.

Rendelőnkben kizárólag a legmegbízhatóbb fogimplantátumokkal dolgozunk, amelyek közel 100%-os sikeraránnyal rendelkeznek.

A fogimplantátum előnyei.

Az implantátum önállóan helyettesíti a hiányzó fogakat, így bármilyen fogpótlás könnyen ráépíthető
A hagyományos híddal szemben az egészséges szomszédos fogak sem funkciójukban, sem esztétikailag nem sérülnek
Az implantátum segítségével a teljes rágóerő visszaállítható, így a természetes fogakkal egyenértékű lesz
A foghiányok következtében megváltozott arcesztétika helyrehozható
A régóta fennálló foghiány miatti csontvesztés megállítható
A tökéletes implantációs beavatkozás javítja az életminőséget
Az implantátum kényelmes megoldás: sokkal tartósabbak és stabilabbak általa a különféle fogpótlások mind a funkciót, mind az esztétikumot tekintve

Személyre szabott kezelési tervért és árajánlatért szeretettel várjuk rendelőnkbe egy konzultációra

IDŐPONTOT KÉREK

Az implantátum fajtái

Egyetlen fog pótlása fogimplantátummal.

Egyetlen fog implantálása

Egyetlen fog pótlásához a fogimplantáció az egyik legjobb megoldás. Ebben az esetben ugyanis a hiányzó fog mellett elhelyezkedő szomszédos fogak teljesen épek maradhatnak. Az implantátum időtálló megoldást jelent, és az eredeti foggal szinte tökéletesen megegyező fogpótlás készíthető általa.

Fogpótlás implantátumos foghíd megoldással.

Implantátumhoz rögzített híd

Nagyobb foghiány esetén két implantátumhoz rögzítve készíthető el a híd, így a hiányzó fogak melletti ép fogak nem sérülnek, a fogászati kezelés alatt ugyanis nem szükséges foganyagot elvenni belőlük. Ez a megoldás ugyancsak tartósabb eredményt jelent, mint a foghoz rögzített hídpótlások.

Fogimplantátumokkal rögzített fogsor.

Fogsorrögzítés

Fogsorrögzítés esetén több implantátum beültetésére kerül sor, amelyekre a kész fogsort rögzítjük. A hagyományos kivehető fogpótlásokkal szemben ez a beavatkozás tartósabb megoldást jelent és szabadabb rágóerőt is eredményez.

Stéges kivehető fogpótlás implantátummal megoldva.

Stéges kivehető fogpótlás

A stéges kivehető fogpótlás az implantátumra felépített elhorgonyzás segítségével pótolja a hiányzó fogakat. A rögzítést ebben az esetben patent biztosítja, melynek egyik vége az implantátumos felépítményhez rögzül, a másik része pedig a kivehető fogpótláshoz. Ez a megoldás is stabil és komfortos.

All-on-6 fogpótlási megoldás fogimplantátummal.

All-on-6

A legstabilabb fogpótlási megoldás az All-on-6, ahol a felső vagy az alsó állcsontba beültetett 6 darab implantátum segítségével nyílik lehetőség a hídpótlás elkészítésére. A beavatkozás eredményeképp sokszor csontpótlás nélkül is fix és tartós fogpótlás érhető el, a stabilitást ugyanis 6 darab implantátum biztosítja.

Kérjen időpontot vagy keressen minket bizalommal felmerülő kérdéseivel!

TELEFONÁLOK

Dr. Gyenes István implantológus Győr.

"Az implantátumokon elhorgonyzott fogpótlások a szakterületem és a szívügyem. Hiszek abban, hogy a megfelelően helyreállított fogsor alapjaiban változtatja meg az emberek életét.

A tartós megoldás érdekében, ezen a területen kritikus fontosságú a naprakész és alapos szaktudás.

Szerencsére kiváló szakemberektől tanulhattam és lehetőségem adódott komplikáltabb fogpótlásokon is dolgozni. Rendelőmben high-tech műszerekkel, kiváló minőségben készítem el a fogpótlásokat.

Várom egy személyes konzultációra, ahol megbeszéljük a részleteket."

Dr. Gyenes István

Implantációs protetikus, esztétikai fogszakorvos

A kezelés menete

Az implantációs kezelés általában több hónapig tartó folyamat. Nézzük meg, hogy ez idő alatt mi fog történni!

1

Állapotfelmérés és konzultáció

Az első konzultáció alkalmával a pácienseink részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen eredmények várhatók a fogimplantációs beavatkozással kapcsolatban. A diagnosztikai eszközök (panorámaröntgen-felvétel és CBCT-felvétel) segítségével az összes alternatív lehetőséget, azok előnyeit és hátrányait is megbeszéljük, valamint ismertetjük a kezelések menetét és az esetleges szövődményeket.

2

A kezelés megtervezése

A kezelési terv megírásakor minden lehetséges tényezőt alaposan figyelembe veszünk. A fogászati műgyökér beültetése során a funkció és az esztétikum helyreállítása is ugyanolyan fontos, különösen a legnagyobb szakmai kihívást jelentő mosolyzónában, ahol a legmagasabb az esztétikai elvárás. A kezelési terv tartalmazza a kezelések ütemezését és a felmerülő költségeket. A kezelések ütemezéséről természetesen a pácienseinkkel közösen döntünk.

3

Fogimplantátum csavar beültetése

Az implantátummal elérhető eredmény összefügg a kiinduló állapottal, a meglévő csont mennyiségével és minőségével. A beavatkozások elkezdéséhez ritkán áll rendelkezésre elegendő csontmennyiség, ezért sok esetben szükség lehet csontpótlásra is. A modern eljárásoknak köszönhetően azonban ma már minimálisra csökkenthető az implantációs beavatkozások száma, ezáltal rövidülhet a gyógyulási idő is.

Megfelelő csontmennyiség esetén akár a foghúzást követően azonnal beültethető a fogimplantátum. Ezáltal nemcsak a csontveszteség csökkenthető, de a sebészi beavatkozást is csupán egyszer kell átélnie a páciensnek. Ideális feltételek mellett akár azonnal terhelhető is a beültetett implantátum. Az azonnali terhelés egy nagyon kényelmes megoldás arra, hogy a több hónapos gyógyulási időt a végleges fogművel egyenértékű fogpótlással várja ki a páciens.

A kezelések minden esetben helyi érzéstelenítésben történnek, így az összes beavatkozás teljesen fájdalommentes. Az érzéstelenítést követően kerül beültetésre a műgyökér a pontosan és jól megtervezett helyére, majd ezután a seb varratokkal történő lezárása következik. A varratok eltávolítására a kezelést követő második héten kerül sor. Ideális feltételek mellett a gyógyulás 3-6 hónapot vesz igénybe, mely idő alatt a csont körbenövi az implantátumot, és ezáltal stabilitást ad neki.

4

Ínyformázás – implantátum fej készítése, behelyezése

A gyógyulási időszak végén történik az implantátum felszabadítása. A fogimplantátum legfőbb támasza a csont és az ínyszövet. Kedvező csontosodás esetén az implantátum felett lévő íny felnyitásával egy gyógyulási csavart helyezünk a műgyökérbe. Szükség esetén fogíny plasztikával nemcsak egészségesebb, hanem szebb környezetet alakítunk ki az implantátum számára. A beavatkozást 1-2 hét gyógyulási idő követi.

5

Precíziós lenyomatvétel és tervezés – Fogpótlás, korona készítése

Az implantátumra készített koronák rögzítése ragasztással, illetve csavarozással is megvalósítható. A csavarozás megcáfolhatatlan előnye, hogy az esetlegesen előforduló sérülések esetén a felépítmény bármikor eltávolítható, valamint professzionálisan tisztítható anélkül, hogy az implantátum bármely része sérülne.

6

Ingyenes kontrollok, gondozás

Az implantátumok körül kialakuló szövődmények nagyon ritkák, a kezelés hosszú távú sikeréhez azonban szükséges rendszeres időközönként ingyenes kontroll vizsgálatainkon részt venni. Az implantátumok élettartamát ugyanis elsősorban szájhigiéniai tényezők befolyásolják, ezért különösen fontos a megfelelő és alapos otthoni fogápolás elsajátítása.

+1

Tegye meg most az első lépést

A hiányzó fog pótlására a legmodernebb megoldást az implantátumok nyújtják. Legnagyobb előnyük, hogy magas esztétikai minőséget érhetünk el általuk az eredeti fogak funkciójának megtartásával. Az implantátumok a hagyományos fogpótlások viselésével ellentétben kényelmesek, ezáltal jelentősen javítják az életminőséget. Tegye meg az első lépést a gyógyulás felé vezető úton. Kérdéseivel keressen fel minket bizalommal, minden esetben nagyon szívesen állunk a rendelkezésére. Szeretettel várjuk rendelőnkben.

IDŐPONTFOGLALÁS

Vélemények pácienseimtől

A rendelő

Rendelőmben a legmodernebb gépekkel és eszközökkel dolgozunk. A sikeres és hosszú távú fogimplantátum-behelyezéshez a szaktudás mellett ugyanis elengedhetetlen a high-tech gépek megléte is.

Ezek elsősorban a fogimplantátum megtervezéséhez szükséges diagnosztikai eszközöket, a legpontosabb képalkotásra alkalmas CBCT készüléket és a fogimplantátum behelyezéséhez szükséges orvosi gépeket jelentik.

Csakis kiváló minőségű német és svájci titánium fogimplantátumokkal dolgozunk.

Az eszközök mellett természetesen a pácienseink kényelmére is figyelünk, és próbáljuk számukra minél komfortosabbá tenni a rendelőben töltött kezelési időt.

Gyenes Dent Rendelő

Garancia

Az általunk készített implantátumokra 10 év teljes körű garanciát vállalunk, amely a fogművek minőségére vonatkozik.
A garancia érvényesítésének feltétele az ingyenes vizsgálatokon való megjelenés, továbbá a fogorvos által javasolt szájhigiéniai előírások szigorú betartása.
A garancia nem érvényes azokban az esetekben, amelyekben a páciens:
  • nem jelenik meg a kötelező, éves kontrollokon
  • nem tartaja be az orvosa által javasolt szájhigiéniai előírásokat
  • életviteléből adódóan, egészségügyi állapotának köszönhető a sikertelenség

Fogászati implantátummal kapcsolatos felmerülő kérdések

Az implantátum beültetése helyi érzéstelenítésben történik, ezért a kezelés teljesen fájdalommentes.
Ideális esetben a fogimplantációs beavatkozás mindössze fél-egy órát vesz igénybe.
Az implantátum állcsontba helyezését követően legalább 3-6 hónap gyógyulási idő szükséges a titánium gyökér becsontosodásához. A gyógyulási folyamat azonban egyénenként változhat, de erre az időszakra is esztétikus, ideiglenes fogpótlást készítünk pácienseink számára, ily módon a foghiány a külvilág számára észrevétlen marad.
Megfelelő csontosodás és gondos fogápolás mellett az implantátumok akár 40 évig is megmaradhatnak. Előfordulhat azonban, hogy egy fogágybetegség átterjed az implantátumot körülvevő fogágyra is, ilyenkor a műgyökér meglazulhat. Ilyen esetben szükségessé válhat az implantátum eltávolítása, amely csak a probléma orvoslását követően helyezhető vissza.
Az implantátum a legmagasabb minőségű fogpótlás, ezért magasabb árszínvonalon vehető igénybe. Ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy ez a megoldás egy életre szól szemben más protetikai megoldásokkal.
Általánosságban elmondható, hogy szinte kivétel nélkül bárkinek lehet fogimplantátuma, ugyanakkor fontos hangsúlyoznunk, hogy a dohányzás az egyik legnagyobb rizikófaktora a sikeres beavatkozásnak.
Az érzéstelenítő hatásának elmúlásáig egyáltalán nem javasolt szilárd táplálék fogyasztása. Később az orvos utasításait követve lehet terhelni az implantátumot. Az ideiglenes fogpótlással lehetőleg kerüljük a kemény és intenzív harapást igénylő ételeket.
Az implantátum ápolása nem különbözik a saját fogak ápolásától. Az otthoni szájápolás során legalább napi kétszer ajánlott a fogmosás, valamint fogselyem használata, emellett pedig fontos a fél évente történő kontroll vizsgálatainkon való részvétel.
A rendelőben a járványügyi előírásoknak megfelelően történnek a kezelések.

Rendelőnk felkészült a COVID-19 elleni védekezésre

Pácienseinket csakis előre egyeztetett időpontban áll módunkban fogadni
Kérjük, hogy minden esetben pontosan érkezzenek, ezzel is minimálisra csökkentve a váróban töltött időt
Lehetőség szerint, amennyiben nem létfontosságú, kérjük, hogy kísérő nélkül érkezzenek
Az érkezést követően kötelező a fertőtlenítő kézmosás a kihelyezett szappannal és fertőtlenítővel
Az egymást követő kezelések között alaposan fertőtlenítjük a légteret
Rendelésünk alatt speciális védőruházatot viselünk, amellyel pácienseinket is védjük

Dr. Gyenes István

Implantációs protetikus, esztétikai fogszakorvos

Kérjen időpontot vagy keressen minket bizalommal felmerülő kérdéseivel!

GyenesDent telefonszám +36 70 940 6866

Copyright GyenesDent © All Right Reserved. Copy by Adsvalley, Design by H