Fogászati tömések

Fogászati tömések

A fogászati amalgámok ideje lejárt. Győri fogászatunkban kompozit vagyis fogszínű helyreállító anyagokat használunk, amelyek a fogakhoz kémiailag is kötődnek.

A kompozit tömések a természetes fog szerkezetével keverednek, így senki sem láthatja őket. Győri fogorvosaink csak a legmodernebb anyagokat használják!

 

Mi okozza a kompozit tömések szükségességét?

Ha a fogak szuvasak vagy megrongálódtak, akkor a tömés készítése lehet az egyik legjobb megoldás a fogak helyreállítására,aminek köszönhetően visszanyerheti mosolyát. A fogászati kompozit tömés az egyik leggyakoribb fogászati ​​eljárás, és anyagilag kedvező módja a fogak életének megőrzésére. Győri fogorvosunk és győri fogászatunk készséggel áll rendelkezésére!

 

Mi a kompozit tömés és miben különbözik a hagyományos amalgám tömésektől?

Az elmúlt évtizedekben csak ezüstszínű, fémes amalgám tömések álltak rendelkezésre a fogak helyreállításához. Ezek a fém tömések természetellenesnek tűntek. A hagyományos amalgám tömések olcsóbbak, de idővel szürke megjelenést adnak a fogaknak. Ez a jelenség nagyon kellemetlen lehet a paciensek számára. Ezenkívül az amalgámban használt fémek idővel megduzzadnak ezáltal a mellettük lévő foganyag töréséhez vezethetnek. A régi, egészségre káros hatást is kifejthető töméseket érdemes mielőbb kicseréltetni. Győri fogászatunkban tapasztalt fogorvosaink a leghatékonyabb anyagokat használják, amik újjá varázsolják mosolyát.

A fogszínű tömések műanyag kompozit gyantából készülnek. Ezek a tömések nem színeződnek el és nem kölcsönöznek szürkés árnyalatot a fognak. A kompozit tömőanyagokat úgy tervezték, hogy jobb kötési tulajdonságokkal rendelkezzenek a zománchoz és a dentinhez egyaránt, valamint jobb hőszigetelést biztosítanak a szájban történő hőmérsékletváltozás során.

 

Vannak-e kockázatai a kompozit töméseknek?

Győri fogorvosunk garantálja Önnek, hogy a kompozit tömések kockázatmentesek. Nem lesznek érzékenyek a fogak ha meleg vagy hideg ételeket és italokat fogyasztanak. Fontos megjegyezni, hogy kompozit tömések esetén a meglévő fogszerkezetből kevesebbet kell eltávolítani az eljárás során (csak annyit amennyire a szuvasság kiterjed), és szinte azonnal terhelhetőek.

 

Hogy fognak kinézni a fogak a kompozit tömések után?

Győri fogászatukban az  esztétikus tömések többféle színárnyalatban kaphatóak, ennek köszönhetően pontosan olyan színű anyag alkalmazható amilyen az adott foganyag. Akár egy fogon belül több féle árnyalat is használható.

 

Minőségi és megfizethető munkára és csodás fogakra vágyik? Keresse fel győri fogászatunkat és kérjen időpontot, hogy szebbé tehessük mosolyát!